Έκκριση από την ουρήθρα στους άνδρες

Μια φυσική φυσιολογική διαδικασία είναι η κατανομή ενός μικρού όγκου του ουροποιητικού πόρου στους άνδρες. Αυτός είναι ένας τύπος λιπαντικού που λαμβάνεται μέσω της εργασίας των αδένων που συγκεντρώνονται στο κεφάλι του πέους. Η αφθονία, η ετερογενής συνοχή και το θολό χρώμα είναι σημάδια παθολογικών διαταραχών στο ουρογεννητικό σύστημα.

Τύποι εκκρίσεων στους άνδρες όταν διεγείρονται

Αλλαγές στο χρώμα, τη συνοχή ή την ποσότητα εκκρίσεων από την ουρήθρα στους άνδρες υποδηλώνουν την παρουσία ασθένειας του ουρογεννητικού συστήματος

Φυσιολογική έκκριση στους άνδρες

Ένα υπόλευκο ή άχρωμο υγρό υπάρχει συνεχώς στην ακροποσθία του πέους. Μπορεί σταδιακά να βγει από την ουρήθρα με πίεση, μερικές φορές αυθόρμητα.

Πίνακας "Κριτήρια φυσιολογικής έκκρισης στους άνδρες"

τύπος απόρριψης Χαρακτηριστικό γνώρισμα
σμέγμα Το λιπαντικό παράγεται από τους προφυλακτικούς αδένες, έχει τη σύσταση της κρέμας γάλακτος, το χρώμα είναι λευκό, μερικές φορές με κίτρινη ή πράσινη απόχρωση. Το μυστικό των υπολειμμάτων λίπους και βακτηρίων εμποδίζει την ακροποσθία να τρίβεται στο κεφάλι. Η πληρότητα εξαρτάται από την ηλικία - η μεγαλύτερη ποσότητα υγρών στην εφηβεία και η μικρότερη στην τρίτη ηλικία (σχεδόν απουσιάζει)
Άχρωμη έκκριση που μοιάζει με διαυγή βλέννα (λίμπιντο ουρηθρόρροια) Η βλέννα παράγεται από την ουρήθρα και τους βολβοουρηθρικούς αδένες κατά τη διάρκεια της στύσης (όταν διεγείρεται). Σκοπός του είναι η λίπανση της ουρήθρας για την ανεμπόδιστη διέλευση του σπερματικού υγρού μέσα από αυτήν. Η ποσότητα της έκκρισης είναι συνήθως σπάνια, αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με την αποχή από τη σεξουαλική επαφή (όσο λιγότερο συχνά ένας άνδρας κάνει σεξ, τόσο πιο άφθονο είναι το προεκλογικό μυστικό - μερικές φορές στάζει από το πέος). Είναι δυνατόν να μείνω έγκυος από τέτοιες εκκρίσεις; Πρακτικά όχι, γιατί περιέχουν πολύ λίγο σπέρμα. Αλλά μετά από διαρροή σπέρματος, η επαναλαμβανόμενη επαφή χωρίς προστασία μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη
Εκσπερμάτιση χωρίς επαφή (εκπομπή) Η αυθόρμητη εκσπερμάτιση συμβαίνει το πρωί (το υψηλότερο επίπεδο τεστοστερόνης στο αίμα). Παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η ρύπανση παρατηρείται συχνότερα στους εφήβους, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε ενήλικες άνδρες που δεν έχουν τακτική σεξουαλική επαφή.
Καθαρή έκκριση από την ουρήθρα (προστόρροια) Η σύνθεση των εκκρίσεων είναι σπέρμα και προστατικές εκκρίσεις. Το υγρό βγαίνει από το ουροποιητικό κανάλι με έντονη τάση κατά την αφόδευση, το βήχα. Η υαλώδης απόρριψη από το πέος εμφανίζεται επίσης μετά την ούρηση - ένα φυσιολογικό φαινόμενο

Η θολότητα των εκκρίσεων ή η απόκτηση μιας αχαρακτήριστης απόχρωσης από αυτά είναι το πρώτο σύμπτωμα ουρογεννητικών παθολογιών. Οι παραβιάσεις μπορεί να συνοδεύονται από αλλαγή στο χρώμα των ούρων, πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα, δυσφορία στα γεννητικά όργανα.

Αιτίες εκκρίσεων από την ουρήθρα

Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, οι μη ειδικές λοιμώξεις, οι κακοήθεις όγκοι, οι μηχανικές βλάβες (τραυματισμοί, επεμβάσεις) μπορούν να προκαλέσουν άτυπες εκκρίσεις από το πέος. Το είδος της απόρριψης από το πέος εξαρτάται από τη συγκεκριμένη παθολογία στο ουρογεννητικό σύστημα.

φλεγμονώδεις διεργασίες

Οι εστίες φλεγμονής μπορεί να προκληθούν από παραβίαση της μικροχλωρίδας των γεννητικών οργάνων που προκαλείται από ευκαιριακούς οργανισμούς - Staphylococcus aureus, μύκητας Candida, Escherichia coli. Τέτοια βακτήρια υπάρχουν πάντα στη βλεννογόνο μεμβράνη της ακροποσθίας σε μικρές ποσότητες και με μείωση της ανοσίας (μακροχρόνια λήψη αντιβιοτικών, ηθική εξάντληση ή υποθερμία του σώματος), αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά και να προκαλούν σοβαρές ασθένειες.

 1. τσίχλα. Αυτή η παθολογία χαρακτηρίζεται από λευκή απόρριψη με λευκά σφαιρίδια που μοιάζουν με τυρί cottage. Το μυστικό είναι άφθονο με μια δυσάρεστη ξινή μυρωδιά. Κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης ή της ούρησης, ένας άνδρας αισθάνεται μια αίσθηση καψίματος στο πέος, πόνο και πόνο στη βουβωνική χώρα.
 2. Φλεγμονώδης βλάβη της ακροποσθίαςδιακρίνει πυώδεις εκκρίσεις που μοιάζουν με ζελέ με οσμή σήψης. Ταυτόχρονα, υπάρχει έντονη ερυθρότητα και πόνος στο κεφάλι.
 3. Γαρδνερέλλωση ουρήθρας. Η φύση του εκκρινόμενου υγρού είναι σπάνια, μυρίζει σαν σάπιο ψάρι, το χρώμα είναι πράσινο ή κίτρινο.
 4. προστατίτιδα. Το υγρό που εκκρίνεται είναι θολό και εμφανίζεται στο τέλος της ούρησης. Στην οξεία πορεία της νόσου, το παθολογικό μυστήριο του πέους είναι άφθονο και κατά τη χρόνια φάση είναι σπάνιο. Εκτός από την άτυπη έκκριση, ένας άνδρας υποφέρει από δυσκολία στην ούρηση και πόνο στη βουβωνική χώρα.
Απαλλαγή στους άνδρες όταν είναι ενθουσιασμένοι

Η μη ειδική φλεγμονή δεν μεταδίδεται σεξουαλικά. Η πηγή εμφάνισής τους είναι μια ανισορροπία στην ουρογεννητική χλωρίδα.

Μη φλεγμονώδεις παθολογίες

Χρόνιες ασθένειες ή τραυματισμοί όχι μόνο των γεννητικών οργάνων, αλλά και της σπονδυλικής στήλης, του νευρικού συστήματος, το συνεχές στρες μπορούν να προκαλέσουν παθολογική εκκένωση.

 1. αιματόρροια- Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από αιματηρή έκκριση χωρίς θρόμβους. Η αιτία μπορεί να είναι συνήθως μηχανική βλάβη (τραύμα, τοποθέτηση καθετήρα, επίχρισμα χλωρίδας). Σε αυτή την περίπτωση, το εκκρινόμενο αίμα δεν πήζει και σταματά γρήγορα. Όταν βγαίνουν μικρές πέτρες, υπάρχει βλέννα με αιματηρές κλωστές από το ουροποιητικό σύστημα μετά ή κατά την ούρηση.
 2. σπερματορροια- ακούσια εκσπερμάτιση εκτός σεξουαλικής επαφής ή αυνανισμού. Η αιτία της υπόλευκης εκκένωσης είναι η αποδυνάμωση του τόνου των σπερματοφόρων σωληναρίων, η παραβίαση της εννεύρωσης σε αυτά.
 3. Ογκολογικά νεοπλάσματα στα όργανα του ουρογεννητικού συστήματος. Η καφέ έκκριση περιέχει θρόμβους αίματος, η σύσταση είναι βλεννώδης, υπάρχουν πυώδη εγκλείσματα και αντίστοιχη οσμή.
Έκκριση με ενθουσιασμό και φλεγμονή των όρχεων

Με προβλήματα στη συσταλτική λειτουργία των λείων μυών της ουροδόχου κύστης, έναν καλοήθη όγκο του προστάτη, το έκκριμα είναι λευκό ή διαφανές, υγρό και άφθονο, αλλά άοσμο.

ΣΜΝ

Το πρώτο σύμπτωμα των ΣΜΝ είναι η μη φυσιολογική έκκριση από το πέος. Ο τύπος τους εξαρτάται από το συγκεκριμένο παθογόνο:

 1. Η αφρώδης, άχρωμη ή υπόλευκη βλέννα που περιέχει πύον εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της έξαρσης της μυκοπλάσμωσης, της ουρεαπλάσμωσης ή των χλαμυδίων. Υπάρχει ιδιαίτερα πολλή πλάκα στην άκρη του πέους όταν προσβάλλεται από χλαμύδια.
 2. Μια μικρή ποσότητα διαυγούς και κολλώδους υγρού είναι σύμπτωμα χρόνιας λοίμωξης από χλαμύδια, μυκοπλάσμωσης ή ουρεαπλάσμωσης.
 3. Η πράσινη ή κίτρινη βλέννα με έντονη οσμή είναι σημάδι γονόρροιας. Η εκκένωση σε αυτή την περίπτωση είναι κολλώδης και άφθονη, έχει πυκνή σύσταση. Η ασθένεια προκαλεί μεγάλη ενόχληση - τα γεννητικά όργανα πονάνε, φαγούρα και ψήνονται, ειδικά κατά την ούρηση.

Σπουδαίος!

Η ποσότητα έκκρισης από το πέος, το χρώμα και η μυρωδιά του μπορεί να αλλάξουν με την παραμέληση της νόσου. Συχνά οι λοιμώξεις συνδυάζονται (γονόρροια και τριχομονάδες, ουρεαπλάσμωση και μυκοπλάσμωση), γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση του ασθενούς. Σε περίπτωση μη φυσικού υγρού από το πέος, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν ειδικό.

Με ποιον γιατρό να απευθυνθώ;

Αχαρακτηριστικό μυστικό από την ουρήθρα, δύσκολη κένωση της κύστης, πόνος στη βουβωνική χώρα είναι συμπτώματα που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο. Ο ουρολόγος ασχολείται με παθήσεις του ουρογεννητικού συστήματος. Αφού εξετάσει τον ασθενή και αξιολογήσει τα παράπονά του, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μια διαβούλευση με άλλους ειδικούς υψηλής εξειδίκευσης:

 • αφροδισιολόγος (εάν υπάρχει υποψία σεξουαλικών λοιμώξεων).
 • Ογκολόγος (εάν υπάρχουν χαρακτηριστικά σημάδια διαδικασίας όγκου).
Επικοινωνήστε με γιατρό για εξιτήριο εάν ταραγείτε

Απαιτείται πλήρης εργαστηριακή και ενόργανη εξέταση για να γίνει οριστική διάγνωση.

διάγνωση

Μια ολοκληρωμένη εξέταση ξεκινά με ενδελεχή εξέταση από έναν ουρολόγο:

 1. Οπτική αξιολόγηση της κατάστασης των γεννητικών οργάνων - πέος, κεφάλι και ακροποσθία, περίνεο. Σκοπός της εξέτασης είναι η ανίχνευση τραυματισμών, παραμορφώσεων, σφραγίδων, φλεγμονών και παρουσίας εξανθήματος.
 2. Ψηλάφηση στη βουβωνική χώρα. Εκτιμάται η κατάσταση των λεμφαδένων, το μέγεθος, η πυκνότητα, το χρώμα του δέρματος.
 3. Έλεγχος προστάτη. Η διαδικασία πραγματοποιείται με την εισαγωγή ενός δακτύλου στον πρωκτό. Στόχος είναι να εντοπιστούν φώκιες στον προστάτη και να ληφθεί βιολογικό υλικό για ανάλυση.
 4. Συλλογή εκκρίσεων από το ουροποιητικό σύστημα για φύτευση σε χλωρίδα και μικροσκοπία - σας επιτρέπει να προσδιορίσετε την πηγή της νόσου και να κατανοήσετε τον βαθμό της φλεγμονώδους διαδικασίας.
bakposev κατά την εκκένωση κατά τη διέγερση

Στη συνέχεια, ο ασθενής πρέπει να περάσει κλινική εξέταση αίματος, εάν είναι απαραίτητο, λεπτομερή βιοχημεία. Τα διαγνωστικά υλικού είναι επίσης υποχρεωτικά:

 • Υπερηχογράφημα νεφρών, προστάτη και ουροδόχου κύστης.
 • Η αξονική τομογραφία;
 • ουρογραφία.

Σπουδαίος!

Εάν υπάρχει υποψία κακοήθων όγκων στο ουρογεννητικό σύστημα, συνταγογραφείται βιοψία σε άνδρα και διενεργείται πλήρης ιστολογική εξέταση του βιολογικού υλικού.

Αντιμετώπιση παθολογικών εκκρίσεων

Η ετερογενής έκκριση από την ουρήθρα αφύσικο χρώματος είναι απλώς ένα σύμπτωμα της νόσου. Πρέπει να αντιμετωπίσετε την παθολογία που προκάλεσε αλλαγές στο μυστικό του πέους. Με βάση τη φύση των αρνητικών διεργασιών στο ουρογεννητικό σύστημα, οι γιατροί χρησιμοποιούν διάφορες ομάδες φαρμάκων:

 1. Αντιμυκητιακά φάρμακα. Χρησιμοποιούνται για βλάβες Candida.
 2. Αντιβιοτικά από την ομάδα των κεφαλοσπορινών - χρησιμοποιούνται στη γονόρροια, τη βακτηριακή ουρηθρίτιδα.
 3. Φάρμακα μακράς δράσης.
 4. Αντιφλεγμονώδη αντιβιοτικά.

Εκτός από φάρμακα, χορηγούνται στον ασθενή σύμπλοκα βιταμινών, καθώς και ανοσοδιεγερτικά φάρμακα.

πρόληψη

Προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες των παθολογιών του ουρογεννητικού συστήματος, είναι σημαντικό να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

 1. Τηρείτε την υγιεινή. Είναι σημαντικό να πλένετε καλά τη βάλανο και να σπρώχνετε προς τα πίσω την ακροποσθία για να αποτρέψετε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
 2. Παρακολουθήστε την οικεία ζωή. Εξαλείψτε την ακολασία, προστατεύστε πάντα τον εαυτό σας.
 3. Αδειάστε έγκαιρα την ουροδόχο κύστη για να αποφύγετε την υπερβολική έκταση.
 4. Αποφύγετε το άγχος, τη συναισθηματική υπερκόπωση.
 5. Βελτιστοποιήστε τη σωματική δραστηριότητα - μην εξαντλείτε το σώμα με σκληρή δουλειά ή υπερβολική προπόνηση.
Πόνος στη βουβωνική χώρα με έκκριση όταν είστε ενθουσιασμένοι

Είναι απαραίτητο να τρώτε σωστά, να απαλλαγείτε από κακές συνήθειες και να αποφύγετε την υποθερμία.

Η φυσιολογική ανδρική έκκριση είναι διαυγής ή λευκή σε μέτριες ποσότητες. Η εμφάνιση δυσάρεστης οσμής, ακαθαρσίες πύου ή αίματος, αλλαγή της συνοχής του υαλοειδούς υγρού σε τυρόπηγμα, κολλώδες ή νερό είναι συμπτώματα παθολογικών ανωμαλιών στα όργανα του ουρογεννητικού συστήματος. Για να προσδιορίσετε τα αίτια αυτής της πάθησης, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ουρολόγο. Μετά από ενδελεχή εξέταση, οι γιατροί συνταγογραφούν την κατάλληλη θεραπεία.